de bogdy pe Mie Oct 22, 2008 10:23 am
Zilele lui Marian Pană pe banca tehnică a clubului Cetatea Suceava par a fi numărate după ce acesta a fost atacat dur de primarul Ion Lungu, care îl consideră pe antrenorul Cetăţii principalul vinovat atât pentru situaţia tensionată cu preşedintele clubului cât şi pentru meciurile pierdute de Cetatea Suceava la masa verde şi eliminarea din Cupa României.
„În ce priveşte situaţia tensionată de la echipa de fotbal cred că principalul vinovat este antrenorul Marian Pană. Am văzut nişte declaraţii ale lui Marian Pană care sunt de o ipocrizie fără margini - . Încă o dată spun, pentru această situaţie tensionată vinovat este Pană. Eu ca primar ştiu că în Liga a III-a se introduc doi juniori pe teren iar în Liga a II-a un junior. El ca antrenor care face formaţia nu ştie acest lucru? Cred că după ce a greşit, acum caută un ţap ispăşitor", a declarat Lungu.
Şeful administraţiei locale a acuzat şi comportamentul antrenorului, care a dus la supendarea lui Marian Pană pentru nouă etape.
„Am fost la meciul cu FC Botoşani. L-a agresat total gratuit pe acel arbitru. Nu era o fază fierbinte de joc, conduceam cu unu - zero, nu ne-a furat arbitru un gol, nu avea absolut niciun motiv să se ia de arbitru. Eu ca primar m-am ruşinat de comportamentul lui Marian Pană la acel meci. L-a agresat într-un mod inexplicabil pe arbitru. Până declară că vinovaţii trebuie să plătească, el este principalul vinovat", a spus Lungu.
• Lungu: „Şi preşedintele Moldovan are o parte din vină"
Primarul Lungu a acuzat comportamentul „total necivilizat" al lui Marian Pană din meciul cu FC Botoşani, câştigat de Cetatea cu 1-0.
„În ziua în care eram în Consiliul Local şi am suplimentat cu cinci miliarde de lei bugetul pentru fotbal, el a făcut o conferinţă de presă şi spunea că nu i-am plătit contractele deşi mai era o săptămână până la termenul pentru plata ratelor contractuale. În acest început de campionat, Marian Pană a avut un comportament total necivilizat faţă de mine în primul rând. Eu am făcut tot posibilul să fim cu plata contractelor la zi. Am văzut că la Iaşi jucătorii nu au primit încă nici un ban şi totuşi joacă. Eu nu am nimic cu Marian Pană, nu sunt un om ranchiunos, dar îl rog pe domnul Pană să îşi corecteze comportamentul, mai ales că din cauza lui echipa are de suferit. Până la finalul turului el nu va mai fi pe bancă pentru că a fost suspendat pentru nouă etape", a spus Lungu.
Acesta a recunoscut că vinovat pentru scandalurile din jurul echipei este şi preşedintele clubului, Dumitru Moldovan. „Sunt probleme caracteristice fotbalului românesc. O parte din vină o are şi preşedintele Moldovan, dar principalul vinovat pentru această situaţie este Marian Pană. Nu am nimic împotrivă să rămână la echipă, dar trebuie să îşi corecteze comportamentul pentru că ne aduce numai deficit de imagine în ultimul timp", a declarat Lungu. El a explicat că din punct de vedere finaciar nu ar trebui să existe nemulţumiri. „Marian Pană îşi permite să ţipe şi la mine. Eu sunt primar în municipiul Suceava şi ar trebui o doză minimă de respect. În acest an le-am dat 12 miliarde de lei de la bugetul local şi au primit încă două-trei miliarde de la Altex. Au avut unul dintre cele mai bune bugete din Liga a III-a şi acum au un buget în prima jumătate a clasamentului din Liga a II-a. Au un buget corespunzător şi nu au motive să se plângă. Pană a zis că vrea să facă perfomanţă dar comportamentul lui lasă de dorit şi mă pune pe gânduri. Trebuie să decidă, dacă vrea să facă treabă la Suceava îl lăsăm să facă, dar astăzi Marian Pană ne aduce prejudicii de imagine. Am văzut că suntem în toată presa din România cu ce a făcut Pană la meciul de sâmbătă. Noi dăm bani de la Primărie pentru a aduce un plus de imagine clubului şi nu deficit de imagine, cum se întâmplă astăzi. El trebui să hotărască în perioada următoare ce vrea să facă. Dacă vrea să rămâna la Suceava trebuie să îşi schimbe comportamentul", a încheiat Ion Lungu. (BY Dinu ZARĂ)
Gafele repetate ale preşedintelui Moldovan au pus Cetatea Suceava în situaţii penibile
• pentru că spune că nu are motiv să îşi dea demisia, „Obiectiv" îi arată lui Moldovan de ce trebuie să plece de la conducerea clubului
• cu un buget de jumătate de milion de euro pe mână, Dumitru Moldovan, preşedintele clubului Cetatea Suceava, nu a găsit bani pentru deplasarea la un amical cu Ceahlăul, pentru achitarea echipamentelor pentru jucători sau pentru cantonamentul din Austria
• pentru că perioada de pregătire a fost compromisă din cauza lui Moldovan, Cetatea s-a trezit acum cu infirmeria plină de jucători accidentaţi
Deşi este vinovat pentru toate scandalurile de la echipă, preşedintele clubului de fobal Cetatea Suceava, Dumitru Moldovan, refuză cu încăpăţânare să îşi dea demisia. „Obiectiv" a scris deja cum din cauza lui Moldovan, echipa a fost eliminată din Cupa României, cum din cauza lui a fost pierdut la masa verde meciul din deplasare cu Progresul Bucureşti sau cum nu a fost în stare să facă apel la decizia comisiei de disciplină de la Federaţia Română de Fotbal de a-l suspenda pentru nouă etape pe antrenorul Marian Pană. Cu toate acestea, Moldovan declară cu nonşalanţă că nu are niciun motiv pentru a pleca de la conducerea celei mai iubite echipe de fotbal din judeţul Suceava. De aceea, „Obiectiv" îi aduce aminte preşedintelui Moldovan de ce trebuie să îşi dea demisia.
Astfel, după ce în vară clubul a promovat din Liga a III-a în Liga a II-a, deşi avea la dispoziţie un buget de jumătate de milion de euro, preşedintele Moldovan a făcut gafă după gafă în ce priveşte achiziţiile de jucători sau asigurarea pregătirii în pauza competiţională, greşeli care se reflectă acum în jocul echipei. Astfel, deşi jucători importanţi şi-au arătat interesul pentru Cetatea Suceava, Moldovan nu a găsit bani pentru a-i convinge să semneze cu clubul sucevean. Amintim doar pe atacantul Sorin Drăgan, de la Unirea Urziceni, Lupaşcu de la Dacia Mioveni, Anghel de la Prefab Modelu, Stere de la Concordia Chiajna sau Forika de la Forex Braşov, care au refuzat ofertele sucevenilor pentru că preşedintele Moldovan nu a reuşit să vină cu oferte concrete pe timpul negocierilor.
• culmea penibilului, Moldovan nu fost în stare să asigure transportul echipei la Piatra Neamţ pentru un amical
Un episod după care orice conducător de club, indiferent de liga în care ar activa echipa, şi-ar fi depus fără întârziere demisia s-a înregistrat la începutul campaniei de pregătire pentru acest sezon competiţional. Cetatea urma să dispute un meci de pregătire în compania echipei Ceahlăul Piatra Neamţ dar meciul a fost anulat cu două ore înainte de start deoarece preşedintele clubului, Dumitru Moldovan, nu a fost în stare să găsească un autocar cu care echipa să se deplaseze la Piatra Neamţ. Însă aceasta nu este singura gafă a lui Moldovan, care încă susţine că nu are de ce să îşi dea demisia. Deşi are la dispoziţie un buget de jumătate de milion de euro, sumă cu care puţine alte echipe din Liga a II-a se pot mândri, Moldovan nu a fost în stare să asigure un cantonament adecvat echipei în perioada de pregătire. Astfel, deşi a promis că jucătorii vor merge în cantonament în Austria, Moldovan nu a reuşit să le asigure decât un stagiu de pregătire de zece zile la Vatra Dornei. Efectele unei perioade de pregătire compromisă de gafele lui Moldovan se văd abia acum. După opt etape din campionat, aproape jumătate din jucătorii Cetăţii sunt accidentaţi iar antrenorul aproape că nu are soluţii pentru meciul cu Dinamo II din etapa următoare. Un alt epiosd ruşions pentru conducerea clubului îl reprezintă privind echipamentul jucătorilor. Deşi a comandat echipament la o firmă din Germania, în valoare de 20.000 de euro, Moldovan nu a fost în stare să găsească în contul clubului banii necesari pentru a plăti echipamentul. Asta ca să nu mai spunem că jucătorii şi-au primit banii cu întârziere. Acestea sunt doar o parte din „realizările" preşedintelui Moldovan care au făcut ca Cetatea Suceava să câştige doar trei meciuri în opt etape şi să se afle în situaţia de a lupta pentru evitarea retrogradării. Cu toate că Cetatea trece printr-o perioadă de criză, Moldovan pare că este singurul care nu vede realitatatea. „Nu văd niciun motiv să îmi dau demisia", ne-a declarat ieri Dumitru Moldovan. (by Dinu ZARĂ)
GazetaSV.ro este sursa ta numărul 1 de ştiri din sportul sucevean! Informaţii în timp real, materiale video, clipuri de arhivă şi editoriale pertinente furnizate de o echipă credibilă, pasionată şi obiectivă.